Bahan-bahan:
- Telur asin (Duck egg yolk)
- Mentega
- Daun kari
- Cili padi
- Udang
- Telur
- Tepung jagung
- Minyak masak
- Susu penuh krim
Cara-cara memasak:
- Bersihkan udang dan buang kulit udang.
- Hancurkan telur asin.
- Celupkan udang ke dalam telur yang telah dipukul dan kemudian salutkan tepung jagung untuk digoreng.
- Untuk kuah salted egg, masukkan mentega ke dalam kuali, tumiskan cili padi dan daun kari sehingga naik bau wangi.
- Selepas itu, campurkan telur asin yang telah dihancurkan, masuk kan susu penuh krim. Jika anda inginkan kuah yang lebih, masukkan lebih susu penuh krim.
- Gaulkan sehingga rata sehingga sebatian mendidih dan pekat.
- Tuangkan kuah ke atas udang yang telah digoreng tadi.
Selamat mencuba!